Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

Wish you were here, Syd.

ToniFrau | 14 Juliol, 2006 08:40

Als anys 60         Amb Pink Floyd als inicis         Una de les darreres fotos 

 

 

En Syd Barret s’ha mort, ens va deixar el passat dia 7 de Juliol de 2006 als 60 anys.

 

En Roger Keith Barrett va néixer el 6 de gener de 1946 a Cambridge i va ser un dels fundadors de Pink Floyd, un músic i compositor genial i un dels inventors de la música psicodèlica.

 

Degut a la seva addicció a les drogues, sobretot al LSD, va tenir que abandonar el grup dos o tres anys després de la seva formació. Al final dels 60 va ser substituït per un altre geni en David Gilmour. Va ser una vertadera llàstima que per culpa de les drogues perdéssim un monstre de la música com ell.

 

L’any 1970 els seus antics companys de Pink Floyd el varen ajudar a treure dos discs: “The Madcap Laughs” i “Barrett”, tots ells produit pel seu amic i substitut David Gilmour. Aquest va ser el darrer contacte conegut que va tenir amb la música ja que es va dedicar la major part del temps a la seva altre passió: la pintura. Al “Wish you were here” de 1975 els seus companys de Pink Floyd li varen dedicar el tema “Shine on your crazy diamonds”.

 

Aquests darrers anys ha viscut amb els seus pares pràcticament sense cap contacte amb el mon exterior. A la darrera entrevista que li varen fer, va comentar que no se’n recordava de Pink Floyd, ni del grup ni de cap dels seus amics i components.

 

Aquí vos deix una molt completa web dedicada a ell:

http://www.pink-floyd.org/barrett

 

Adeu Syd, Wish you were here crazy diamond.

El Pato Donald y El Budismo Zen

ToniFrau | 07 Juliol, 2006 08:21

 Fa un temps, a una entrevista per la televisió, vaig descobrir un personatge amb una impressionant sapiència i amb una gran carisma, immediatament vaig posar tots els meus sentits en marxa per escoltar el que anava dient i la veritat és que me va agradar molt tot el que va dir, aquest personatge es diu Alejandro Jodorowsky.

 

N’Alejandro va nàixer a Chile, és escriptor, cabalista, sicomàgic, cineasta o fins i tot el podem classificar com a filòsof.

 

El darrer pic que he pogut veure’l ha estat a una entrevista al programa del Quintero “El loco de la colina”, un programa on he pogut veure les millors entrevistes fetes a diferents personatges, la veritat és que en Quintero no m’agrada gens però trob que sap donar-li a totes les entrevistes que fa,  un caire molt encertat aconseguint treure el millor de tots els convidats a cada entrevista.

 

En “Jodo”, així li diuen els seus companys més directes, ha aconseguit despertar el meu interès per tota una sèrie de temes nous per mi, esta clar que no estic al 100 % d’acord amb ell i no m’agrada tot el que fa, però sense cap dubta he trobat algú nou per a tenir en compte i seguir de prop, algú original dins un mon estàndard de bastant mediocritat.

 

He penjat una sèrie de retalls seus que m’han agradat per la seva originalitat o per el seu contingut, un d’ells és el que dona nom a aquest article.

 

Aquí teniu el link:  http://bloc.balearweb.net/album/257/1434

 

I la seva web oficial:

http://www.clubcultura.com/clubliteratura/clubescritores/jodorowsky/index.htm

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS