Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

Que m’agraden els PODCASTS !!

ToniFrau | 15 Setembre, 2006 10:57

El podcasts son fitxers amb format RSS que s’empren per crear registres de só i poder escoltar-los off-line. Existeixen programes que ens permeten subscriure a una sèrie de continguts del nostre gust i davallar gratuïtament aquest fitxers cada vegada que en surtin de nous, per guardar-los i poder escoltar-los en el moment més adequat.

 

Aquest terme prové de les paraules angleses “public on demand” i “cast”, es a dir, una emissió pública que es davallada segons demanda. Existeixen podcasts de programes de ràdio comercials, d’emissores que només emeten per Internet, de grups musicals o inclòs algunes que parlen damunt un tema en concret.

 

Amb aquesta nova tecnologia s’ha acabat el problema que teníem per a escoltar aquells programes de radio que feien a altes hores de la matinada i que a les nostres vacances ens havien acostumat a sentir o aquells que els fan a un moment que noltros no podem prendre esment.

 

Per davallar i escoltar aquests fitxers necessitem un programa, jo faig servir el ITunes de Apple damunt el meu Windows XP funcionant sense cap problema, per cert, de cada vegada m’agrada més aquest reproductor multimèdia tant  per el seu interface com per les seves característiques afegides (ràdios en línia, podcasts, etc.)

 

Darrerament he descobert un altre manera molt pràctica d’escoltar els podcasts: quan les he davallat dels sites on estic subscrit, les vaig passant a mp3 per llavor gravar-los a un CD regravable en format WAV, es a dir, en format CD d’àudio i poder escoltar-los en el cotxe quan m’he cansat d’escoltar música. També les podem copiar a un reproductor portàtil MP3 i escoltar-los mentre passegem  o fem un mica d’esport.

 

Vos recoman que proveu el ITunes tant com a reproductor, tant com a “sintonitzador” de ràdios o podcasts.

 

Aquí teniu una web on trobareu una gran quantitat de podcasts: www.podcastellano.com

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS