Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

Quina enveja, Erwin Hubert

ToniFrau | 28 Setembre, 2006 16:22

Retrat d'en Erwin Hubert

   

Fa molt de temps que no mirava rés del món de la pintura. Encara tenc present aquells horabaixes lliures a l’època de la meva segona feina quan llegia alguna biografia d’en Dalí o d’en Goya i quedava alluinat mirant les seves obres.

La setmana passada vaig poder descobrir una altre pintor que m’ha fascinat: Erwin Hubert, m’han encantat quasi totes les aquarel·les que he pogut trobar d’ell.

N’Erwin va néixer a Viena l’any 1883 i va arribar a Mallorca l’any 1904 com a secretari de l’Arxiduc per corregir i passar a net tot el que escrivia l’Arxiduc, ja que, la lletra del Arxiduc no era gaire bona.

Va ser un enamorat de l’illa i es va dedicar a pintar aquarel·les de paisatges de la Serra de Tramuntana i retratar diferents personatges del món mallorquí.

Segons en Carlos Garrido, quina casualitat o causalitat que fa poc vaig poder llegir un molt bon escrit seu al diari parlant d’en Hubert, va viure a Palma a una pensió que hi havia al carrer Cavalleria de nom “El Jardín” i cada dia anava en bus a nedar a l’Arenal fins el dia de la seva mort l’any 1963 produïda per l’atropellament d’una moto. 

A Paraiso Balear he pogut trobar una sèrie d’imatges d’algunes aquarel·les seves i un poquet d’informació de la seva vida.

Ai !! Hubert he de reconeixer que me fas un poquet d'enveja: quan m’hagués agradat pintar com tu, o conèixer Mallorca a principis del segle XX, o ser una persona de confiança de l’Arxiduc, o navegar amb el “Nixe”, etc. Estic segur que vares viure gaudint de cada moment a la nostra illa.

Si voleu veure algunes de les seves aquarel·les pitgeu damunt el seu retrat al principi del text.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS