Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

Ubuntu 6.06 + Dell Latitude D810 = OK

ToniFrau | 15 Octubre, 2006 19:38

(Capítol 3) (Y al final del tunel vi una luz...)

Després d’un parell de dies punyint, la cosa fa un altre pinta.

Si que es veritat que a moments hagués tirat el portàtil per la finestra, però al final un poc de paciència i llegir molts de HowTo i diferents foros, sense oblidar els consells d’en Guillem i en Benjamí, m’ha ajudat a solucionar quasi tots el problemes que vaig detallar al post anterior:

 1. Ja me puc connectar a la meva xarxa wifi, això si amb WPA no hi ha hagut manera. NO m’ha quedat mes remei, per ara, que canviar la configuració de seguretat del meu AP i posar-la a WEP de 128 bits. Tot el problema es va solucionar quan vaig des-instal·lar  el NETWORK MANAGER, ja que me vaig cansar de fer proves i no vaig aconseguir de cap manera que reconegués la clau que li posava. Simplement amb el NETWORK ASSISTANT que dur la versió 6 del Ubuntu m’ha funcionat.
 2. Després d’instal·lar els drivers com ho explic al punt 4, i emprant com a reproductor Kaffeine amb el driver de video opengl.
 3. Ja he pogut instal·lar tots el codecs. Com ? idò així: http://www.guia-ubuntu.org/dapper/index.php/Instalar_codecs_multimedia
 4. Ja funciona: Instal·lant els drivers de ATI versió 6.26.18 (Alerta: amb els darrers 6.29.6 NO m’ha funcionat) i seguint aquestes instruccions: http://www.ubuntu-es.org/node/19975.
 5. Simplement: Sistema, preferencias, ratón, movimiento, aceleración rápida, al màxim.
 6. Quan ho vaig instal·lar vaig crear una partició només per dades, com sempre he fet per tots els sistemes operatius, indicant que aquesta partició apuntaria a /Home.
 7. Ara, que he aconseguit que me funcioni la xarxa wifi, començaré a fer proves amb la connexió remota a VPN i amb accedir a una carpeta compartida de Win XP al ordinador Sting de la meva xarxa.

 I ara anirem a estudiar un poc que el curs ja ha començat i no m’ha d’agafar el bou ... 

Ubuntu 7 - Jo mateix 0

ToniFrau | 10 Octubre, 2006 21:54

 (Capítol 2) (... “Informe de daños”)

Després d’un parell de dies cercant informació i punyint el nou sistema operatiu, ja tenc preparat el que seria una relació de coses que no me funcionen, per ara i tot això sense cap atac de cor, ara bé tenc una "cafrinitina" preparada per si de cas, ;). 

 1. No me puc connectar a una wifi si he d’emprar WEP o WPA
 2. No me funciona la sortida SVIDEO del portàtil
 3. No puc reproduir Divx
 4. No me funciona l’acceleració 3d de la ATI X600
 5. El touch-pad té molt poca resolució, per moure la fletxa del cursor el dit ha de fer una feinada
 6. No sé com moure la carpeta on aniran tots el meus documents a una partició diferent
 7. Existeix un client de VPN de CISCO ? Me funcionarà una sesió remota de Terminal Server ?

Però vos puc dir que per ara no he perdut l’esperança, el corbam sí però l’esperança encara no, ara també puc dir que feia molt de temps que no m’enganxava tant de temps i tants de dies seguits amb una mateixa cosa passant el gust que estic passant contínuament.

Esper aquest cap de setmana que ve, tenir més temps i poder fer una llista de solucions a tots aquest problemes.

Be i ara vos vull dir: Sudo shutdown –r –f now, perdó volia dir: Bona nit i fins aviat !!

(... continuarà)      

Ubuntu 6.06 + Dell Latitude D810 = ???

ToniFrau | 08 Octubre, 2006 11:32

(Capítol 1) (Begin the Begin...)

Divendres vespre decididament m’he vaig “tirar de sa moto” i vaig començar a instal·lar el Ubuntu al meu estimat portàtil Latitude D810 n’Stewart (dic estimat perquè la meva dona diu que pas mes hores amb ell que amb ella), desprès de la feixuga feina de pensar un parell de dies amb els emperons de la migració.

Me vaig decidir a començar, devers les dotze de la nit perquè així no podria tornar-me enrera com a conseqüència d’haver reflexionat, molt i molt, amb els problemes que me podria trobar a l’hora de cercar els equivalents a totes les aplicacions que feia servir damunt el Windows XP, que el tio Bill m’ha deixat (Ara ho dic bé Benjamí ? ;)), i sobretot no fent cas a un dels meus principis de l’informàtica: SI UNA COSA FUNCIONA, NO LA TOQUIS !!

La veritat és que pas un poc de pena per un parell de funcions que son bàsiques per el meu treball i el meu temps d’oci.

El primer que me preocupa és no trobar un client per VPN de CISCO per poder fer connexions via Terminal Server per el manteniment remot de servidors, o no poder seguir veient pel·lícules amb el meu portàtil connectat per SVIDEO al televisor i llançar mp3, avi i mpg d’un equip remot a través d’una xarxa local o poder seguir fent de DJ aficionat mesclant MP3, o ... i tantes coses més ...

Però bé, ara ja he començat, no puc tornar enrera, i si hi ha problemes sempre me queda l’equip de sobretaula,  n’Sting,  o el ordinador, n’Andy, també de sobretaula, del meu fill, que per ara a cap dels dos puc canviar el sistema operatiu per qüestions d’estudis i com a darrera “solució” sempre tenc l’excusa de donar “la culpa” o les gràcies a en Benjamí, ;) o en Guillem, ;) per acabar de convèncer-me a fer la migració.

El primer que vaig fer va ser connectar-me a la web de Dell per mirar el drivers per Ubuntu amb la sorpresa que per el Latitude D810 només apareixen per SuSe i Red Hat, però bé, com he dit abans, ja no podia tornar enrera. Seguidament vaig agafar el LiveCD que havia preparat de la ISO (Dapper Drake) que me vaig davallar, el vaig posar dins el reproductor de CDs d’en Stewart, vaig arrancar i vaig començar a fer l’instal·lació, quin gust que vaig passar a l’hora d’esborrar les particions NTFS que hi havien dins el disc dur i començar a instal·lar el nou sistema operatiu.

L’instalació ha estat molt senzilla, però poc desprès han començat el problemes.

Ja tenc el primer show: no hi ha manera de configurar el accés a la meva xarxa wifi amb wpa per el que necessitaré un temps per trobar documentació i fer proves.

Per cert ara mateix ho deix i vaig a començar a preparar un bon arròs negre dels meus per llevar-me un poc l’estrès ...

(... continuarà)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS