Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

El Reggae i el tercer toc

ToniFrau | 05 Octubre, 2006 18:39

Han hagut  de passar molt d’anys per arribar a comprendre totes les diferències del Reggae amb altres ritmes.

 Va ser l’altre dia veient un vídeo documental d’un dels grups de la meva vida “The Police” (aviat parlaré d’ells). En aquest vídeo Stewart Copeland va explicant com toca la bateria i com aconsegueix el seu so tan personal fins que comença a explicar el so Reggae i el tercer toc. Resulta que en el Reggae s’empra un ritme amb talls regulars acompanyats per una guitarra rítmica en el que la bateria toca el tercer temps de cada compàs.

No sé si m’he explicat molt bé perquè la música no és el meu fort, ara vos puc assegurar que és mes o manco, el que vaig entendre, però si he escrit alguna animalada espero que algun professional, per favor,  ens ho expliqui millor.

El Reggae és va originar als anys 60 a Jamaica. Surt d’un intent d’imitar la música americana com el Jazz, Blues mesclada amb el Calipso i la música ètnica africana, donant  com a resultat el Ska que poc després va evolucionar amb el Reggae. Hem de saber que el Reggae va sorgir com música espiritual que es sentia a les cerimònies Rastas per llavors convertir-se amb un tipus de música més popular, gràcies als Sound Systems que eren furgonetes amb equips de música potents manejats per els primers Disc-Jockeys que anaven passejant-se per tot Kingston.

Quan parlam de Reggae, no podem oblidar-nos de nomenar a alguns dels millors músics, pel meu gust, clar estàr: en Bob Marley, Peter Tosh, Jimmy Cliff, The Wailers.

Quins bons moments he passat escoltant aquesta música ... i els que me queden !!, per això vull que intentem fer el que ens diu aquella meravellosa cançó del rei Bob:

We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS