Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

Ubuntu 6.06 + Dell Latitude D810 = ???

ToniFrau | 08 Octubre, 2006 11:32

(Capítol 1) (Begin the Begin...)

Divendres vespre decididament m’he vaig “tirar de sa moto” i vaig començar a instal·lar el Ubuntu al meu estimat portàtil Latitude D810 n’Stewart (dic estimat perquè la meva dona diu que pas mes hores amb ell que amb ella), desprès de la feixuga feina de pensar un parell de dies amb els emperons de la migració.

Me vaig decidir a començar, devers les dotze de la nit perquè així no podria tornar-me enrera com a conseqüència d’haver reflexionat, molt i molt, amb els problemes que me podria trobar a l’hora de cercar els equivalents a totes les aplicacions que feia servir damunt el Windows XP, que el tio Bill m’ha deixat (Ara ho dic bé Benjamí ? ;)), i sobretot no fent cas a un dels meus principis de l’informàtica: SI UNA COSA FUNCIONA, NO LA TOQUIS !!

La veritat és que pas un poc de pena per un parell de funcions que son bàsiques per el meu treball i el meu temps d’oci.

El primer que me preocupa és no trobar un client per VPN de CISCO per poder fer connexions via Terminal Server per el manteniment remot de servidors, o no poder seguir veient pel·lícules amb el meu portàtil connectat per SVIDEO al televisor i llançar mp3, avi i mpg d’un equip remot a través d’una xarxa local o poder seguir fent de DJ aficionat mesclant MP3, o ... i tantes coses més ...

Però bé, ara ja he començat, no puc tornar enrera, i si hi ha problemes sempre me queda l’equip de sobretaula,  n’Sting,  o el ordinador, n’Andy, també de sobretaula, del meu fill, que per ara a cap dels dos puc canviar el sistema operatiu per qüestions d’estudis i com a darrera “solució” sempre tenc l’excusa de donar “la culpa” o les gràcies a en Benjamí, ;) o en Guillem, ;) per acabar de convèncer-me a fer la migració.

El primer que vaig fer va ser connectar-me a la web de Dell per mirar el drivers per Ubuntu amb la sorpresa que per el Latitude D810 només apareixen per SuSe i Red Hat, però bé, com he dit abans, ja no podia tornar enrera. Seguidament vaig agafar el LiveCD que havia preparat de la ISO (Dapper Drake) que me vaig davallar, el vaig posar dins el reproductor de CDs d’en Stewart, vaig arrancar i vaig començar a fer l’instal·lació, quin gust que vaig passar a l’hora d’esborrar les particions NTFS que hi havien dins el disc dur i començar a instal·lar el nou sistema operatiu.

L’instalació ha estat molt senzilla, però poc desprès han començat el problemes.

Ja tenc el primer show: no hi ha manera de configurar el accés a la meva xarxa wifi amb wpa per el que necessitaré un temps per trobar documentació i fer proves.

Per cert ara mateix ho deix i vaig a començar a preparar un bon arròs negre dels meus per llevar-me un poc l’estrès ...

(... continuarà)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS