Administrar

BrainStorm a la mallorquina ...

Ubuntu 6.06 + Dell Latitude D810 = ???

ToniFrau | 08 Octubre, 2006 11:32

(Capítol 1) (Begin the Begin...)

Divendres vespre decididament m’he vaig “tirar de sa moto” i vaig començar a instal·lar el Ubuntu al meu estimat portàtil Latitude D810 n’Stewart (dic estimat perquè la meva dona diu que pas mes hores amb ell que amb ella), desprès de la feixuga feina de pensar un parell de dies amb els emperons de la migració.

Me vaig decidir a començar, devers les dotze de la nit perquè així no podria tornar-me enrera com a conseqüència d’haver reflexionat, molt i molt, amb els problemes que me podria trobar a l’hora de cercar els equivalents a totes les aplicacions que feia servir damunt el Windows XP, que el tio Bill m’ha deixat (Ara ho dic bé Benjamí ? ;)), i sobretot no fent cas a un dels meus principis de l’informàtica: SI UNA COSA FUNCIONA, NO LA TOQUIS !!

La veritat és que pas un poc de pena per un parell de funcions que son bàsiques per el meu treball i el meu temps d’oci.

El primer que me preocupa és no trobar un client per VPN de CISCO per poder fer connexions via Terminal Server per el manteniment remot de servidors, o no poder seguir veient pel·lícules amb el meu portàtil connectat per SVIDEO al televisor i llançar mp3, avi i mpg d’un equip remot a través d’una xarxa local o poder seguir fent de DJ aficionat mesclant MP3, o ... i tantes coses més ...

Però bé, ara ja he començat, no puc tornar enrera, i si hi ha problemes sempre me queda l’equip de sobretaula,  n’Sting,  o el ordinador, n’Andy, també de sobretaula, del meu fill, que per ara a cap dels dos puc canviar el sistema operatiu per qüestions d’estudis i com a darrera “solució” sempre tenc l’excusa de donar “la culpa” o les gràcies a en Benjamí, ;) o en Guillem, ;) per acabar de convèncer-me a fer la migració.

El primer que vaig fer va ser connectar-me a la web de Dell per mirar el drivers per Ubuntu amb la sorpresa que per el Latitude D810 només apareixen per SuSe i Red Hat, però bé, com he dit abans, ja no podia tornar enrera. Seguidament vaig agafar el LiveCD que havia preparat de la ISO (Dapper Drake) que me vaig davallar, el vaig posar dins el reproductor de CDs d’en Stewart, vaig arrancar i vaig començar a fer l’instal·lació, quin gust que vaig passar a l’hora d’esborrar les particions NTFS que hi havien dins el disc dur i començar a instal·lar el nou sistema operatiu.

L’instalació ha estat molt senzilla, però poc desprès han començat el problemes.

Ja tenc el primer show: no hi ha manera de configurar el accés a la meva xarxa wifi amb wpa per el que necessitaré un temps per trobar documentació i fer proves.

Per cert ara mateix ho deix i vaig a començar a preparar un bon arròs negre dels meus per llevar-me un poc l’estrès ...

(... continuarà)

Comentaris

 1.  
  test

  Al link del meu nom he posat un test de can ubuntu sobre el teu portàtil. Francament de cada cop estic més temptat de passar-me a debian, el que passa que me fan molta peresa les instal·lacions. Que tinguis sort!!
  Jo ara acabo de dinar d'una paelleta, avui m'ha sortit bona. Un dia farem un intercanvi d'arrossos :D

  enguillem | 08/10/2006, 12:42
 2.  
  Mmmmmmmm

  Mmmmmmmmmmm... són *substituts* i no *equivalents*, perquè una cosa lliure difícilment pot ser *equivalent* d'una altre no lliure.

  ;)

  Benjamí | 08/10/2006, 13:08
 3.  
  WPA

  Se que es pot, cercant Unbuntu i WPA trobaras coses.

  A casa he tingut WEP o oberta, simplement. És molt més fàcil.

  Clar que si tens Windows a la xarxa de casa potser no convé.

  Per evitar problemes, pots tancar la xarxa Windows o simplement eliminar-la.

  Per a passar coses entre ordinadors, basta la xarxa TCP/IP on hi corren protocols com SSH, que permet l'accés remot però també copiar arxius, amb l'SCP (Secure CoPy, que és com el progrma CP (CoPy) però segur perquè va xifrat). En Windows tens un bon client SSH lliure, el WinSCP:

  http://winscp.net/eng/docs/lang:ca

  Amb això ja podras copiar coses entre màquines, que és pel que se sol tenir oberta la perillosa xarxa del Windows.

  Benjamí | 08/10/2006, 13:15
 4.  
  Mal rollo, evitar spam

  Ja havia llegit aquest post fa una estona. Despres de prende un café veig que hi ha tres comentaris. Vaig a llegir·los, i no estan disponibles. Estaran a l'espera de passar la moderació per evitar l'spam?. No se si es podria fer; que primer es publicas el comentari, i llavors en cas de ser spam s'he eliminas. O sia, que el filtre actuas despres de la publicació, i no abans. Si, ja se que això és cosa de la webmater. L'hi haurem de comentar.
  Software lliure. Això es lo bo que te, que t'hi pots barallar per intertar·ho fer·ho anar a les teves necesitat. Amb el privatiu, o aceptes el que hi ha, o el deixas estar.

  Pep Torro | 08/10/2006, 15:51
 5.  
  P... Quin dematí

  Gràcies a tots per les vostres indicacions, però la cosa se và complicant.
  No hi ha manera de emprar WPA, me detecta la xarxa però no m'agafa el password.
  Ara provaré amb WEP si me funciona, de totes maneres per ara estic emprant una xarxa d'un veinat que he trobat oberta, així me funciona sense problemes.
  Ja vos contaré ...

  Toni Frau | 08/10/2006, 17:00
 6.  
  P... Quin horabaixe

  Algú coneix al bisbe ?

  Ho dic perquè me fagi un exorcisme.

  Tampoc me funciona WEP, només me funciona amb xarxes obertes.

  Crec que per avui ho deixaré, o NO !!

  Toni Frau | 08/10/2006, 17:53
 7.  
  wiki

  Has mirat a la wiki d'ubuntu?
  Al meu nom t'enllaç un article que en parla.

  Ha estat bo l'arròs negre?

  enguillem | 08/10/2006, 19:20
 8.  
  Re: enguillem

  Bones Guillem,

  Avui no és el meu dia informàticament parlant, però be ja ho vorem.

  Si que he mirat diferents HowTo i per ara no he trobat el meu problema.

  Al manco m'ha sortit un arròs collonut, ;)

  Pd.- Enhorabona per la paella

  Toni Frau | 08/10/2006, 20:23
 9.  
  Re: WEP

  Tenc un parell de dubtes. Segons quina documentació me parla d'emprar l'arxiu interfaces i segons quina wpa_supplicant.conf
  Supòs que aquest cap de setmana tendré temps per fer més proves.
  Moltes gràcies Benjamí .-

  tonifrau | 11/10/2006, 12:44
 10.  
  Re: Ubuntu 6.06 + Dell Latitude D810 = ???

  Interfaces defineix paràmetres per connectar i desconnectar dispositius de connexió a xarxa (cosa que fan els comandaments ifdown (desconnecta) i ifup (els connecta))

  $ man interfaces
  $ man ifup
  $ man ifdown

  per a tots els detalls (massa detalls i tot ;)

  Interfaces, entre els paràmetres, té paràmetres pel WEP. wpa_supplicant.conf forma part de la WAP, que desconec. No és cap disbarat pensar que qualque paràmetre del WAP vagi a interfaces, com passa amb el WEP (que hi va tot).

  Benjamí | 12/10/2006, 18:58
Afegeix un comentari

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS